تخم مرغ یکی از مواد غذایی مغذی است.با توجه به استفاده از زرده یا سفیده تخم مرغ ارزش غذایی این ماده متفاوت است.برخی معتقدند که سفیده تخم مرغ می تواند انتخاب سالمتری نسبت به مصرف یک تخم مرغ کامل باشد. در ادامه نگاهی به ارزش غذایی سفیده تخم مرغ و بررسی این مساله خواهیم داشت.
سفیده تخم مرغ مایعی شفاف و غلیظ است که اطراف زرده را احاطه کرده است. در یک تخم مرغ بارور شده، سفیده به عنوان لایه ای محافظ در برابر باکتری های مضر عمل می کند. همچنین، سفیده برخی از مواد مغذی لازم برای رشد را فراهم می کند.سفیده تخم مرغ در مقایسه با تخم مرغ کامل از مواد مغذی کمتری برخوردار است
سفیده تخم مرغ از ۹۰ درصد آب و ۱۰ درصد پروتئین تشکیل شده است. پس اگر زرده را جدا کرده و تنها سفیده تخم مرغ را انتخاب کنید، ارزش غذایی تخم مرغ به طور قابل توجهی تغییر می کند.
جدول زیر تفاوت مواد مغذی بین سفیده یک تخم مرغ بزرگ و یک تخم مرغ کامل را نشان می دهد:
سفیده تخم مرغ
تخم مرغ کامل
کالری
۱۶
۷۱
پروتئین
۴ گرم
۶ گرم
چربی
۰ گرم
۵ گرم
کلسترول
۰ گرم
۲۱۱ میلی گرم
ویتامین A
۰% RDI
۸% RDI
ویتامین B12
۰% RDI
۵۲% RDI
ویتامین B2
۶% RDI
۱۲% RDI
ویتامین B5
۱% RDI
۳۵% RDI
ویتامین D
۰% RDI
۲۱% RDI
فولات
۰% RDI
۲۹% RDI
سلنیم
۹% RDI
۹۰% RDI
به ترتیب
RDI: مقدار مصرف توصیه شده روزانه
همان گونه که مشاهده می کنید، سفیده تخم مرغ حاوی کالری و ریزمغذی های کمتر، و همچنین پروتئین و چربی کمتر نسبت به یک تخمه مرغ کامل است.